Mégsem vegi?

Az alábbi személyekre ellentmondásos utalások szólnak vegetáriánusságukat illetően. Némelyikük talán "csak" szimpatizál a vegetarianizmus eszméivel, de a gyakorlatban nem elég következetes, mások azok közé tartoznak, akik kipróbálták, de "visszatévedtek" régi szokásaik rabságába. De az is lehet, hogy félreértés az egész, amit a meg nem erősített hírekből elég nehéz megállapítani.

Eszembe jutnak Lucy Mallory sorai Tolsztoj Mindennapra című kitűnő idézetgyűjteményéből:

"Tisztán egészségügyi szempontok nem tudják növényevésre bírni az embereket, ahogy ezt a szükség se teheti, ha meg is nehezíti a húsfogyasztást. (Ezzel mi is találkozhatunk, a vegetarianizmus egyedülálló egészségbiztosító képessége nem elég jó érv. :O De ne is ez legyen a legfőbb érvünk, hanem ,,,) A növényevés egyetlen megdönthetetlen érve csakis az a szemlélet lehet, hogy az állatokat se kínozni, se leölni nem szabad azért, hogy elfogyasszák húsukat."

Nem nagyon hallottam olyanról, hogy valaik erkölcsi, etikai érvek, az élőlények iránti szeretetét elfelejtve, felrúgva, semmibe véve kezdett volna újra húst enni...

Visszatérve az alábbi személyekre, akikre így is, úgy is utaltak: ők nem vegetáriánus példaképek. Mi legyünk inkább következetesek, mint amilyen az ismert Paul McCartney, Alicia Silverstone, George Bernard Shaw, vagy éppen Salamon András filmrendező, az elveket és a gyakorlatot illetően is, mert a húsra nem hogy nincs az embernek szüksége, hanem árt az állatnak, de az embernek és a Természetnek egyaránt. Ellenben a vegetarianizmus jó az állatoknak, az embereknek, a Természetnek.
Igaz, némelyikük még esélyes a pozitív változásra - kívánjuk ezt nekik -, vagy talán egy félreértés áldozatai, ez esetben nincs kétségem, az igazság előbb-utóbb kiderül róluk.Bár az ivu oldalán megkérdőjelezik az alábbi ismert emberek választását, és sajnos lehet, hogy igazuk van, azonban az én következtetéseim, és forrásaim szerint ők mégsem kérnek a húsból. Ha te többet tudsz, írj!

Steve Martin (Paul McCartney utalt rá),
Alec Baldwin, Pamela Anderson (mindketten a Peta húsellenes propagandájának szószólói, bár Bill Maher is ..., ugyanakkor nyilatkozataik szerint is vegik),
Leonardo DiCaprio, ha a
www.leonardodicaprio.org is beszámol róla...?
Brittany Murphy (ha jól emlékszem a honlapján veginek mondja magát)


Legújabb: a peta 2006-os szavazásán is szerepeltek az alábbi korábban megkérdőjelezett ismert emberek. Talán a peta többet tud róluk.
2006.05.25. csütörtök

***

Írj, ha biztosat tudsz, egészíts ki, helyesbíts!
hiresvegi@uw.hu Köszi!


ÉVissza a főoldalra